els tallers de cuina vegetariana…sense gluten

El  passat 29 de novembre vam fer un nou taller de cuina vegetariana a casa.

Aquest cop va assistir una persona amb celiaquia..jo havia preparat el taller amb materials que no acostumo a oferir als tallers, perquè tot i que són prou interessants, al no tenir gluten costa una mica més fer-los servir per l’elaboració d’hamburgueses vegetals. Així que aquest cop, a part del mill i l’arròs integral (tot uns clàssics per fer les hamburgueses i sense gluten) havia preparat una plata de fajol o blat sarraí, l’alforfón o trigo sarraceno en castellà, (que em sembla un dels cereals més interessants i sostenibles per consumir ja que s’ha recuperat el seu conreu a la Garrotxa i el Pla de l’Estany en els darrers anys). Res de civada o ordi com acostumo a posar, per evitar al màxim el gluten. També vam provar amb les llenties i la farina d’arròs, juntament amb la de cigró.

Curiosa experiència…la meitat dels productes sense gluten que hi ha al mercat no són aptes pels celíacs perquè s’envasen a magatzems juntament amb d’altres aliments que si contenen gluten i s’acaben contaminant, i el mateix succeeix amb el gra comprat a granel, que resulta perjudicial per la contaminació creuada del gluten a la resta d’aliments que l’envolten. Tot i que vam cuinar al principi tot el que no contenia gluten, al no haver separat una taula apart ,no vam poder evitar que els ingredients s’acabessin contaminant. Tot un aprenentatge, vaja!!

Deixo fotos dels 2 darrers tallers per si us animeu a participar en algun..de moment fins al febrer no en faré cap…amb les festes de nadal pel mig tot es para

DSC_1188 DSC_1199 DSC_1363 DSC_1182 DSC_1364 DSC_1360

Anuncis

2 thoughts on “els tallers de cuina vegetariana…sense gluten

 1. Imma ha dit:

  M’agraden els consells i les idees de provar nous aliments. En el tema de menjar fulles podriem afaxir la truita de les fulles verdes d’escarola saltejades previament amb un allet: bonisssima

  M'agrada

 2. higiona ha dit:

  Siii…se’m va passar parlar de les fulles d’enciam i d’escarola cuinades…en truita o en sopa…però queda pendent fer-ho properament.
  Gràcies per la recepta…ummmhh

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s