Amanides a l’hivern???

amanida

amanida d’hivern

És necessari consumir amanides durant els freds mesos d’hivern? Què passa si no em venen gens de gust?

Si entenem com a a amanida una quantitat d’hortalisses i verdures crues, aleshores la resposta és si, si cal consumir productes frescos i sense cuinar per aprofitar millor les vitamines i minerals que ens ofereixen.

El “problema” si li volem dir així és quin tipus d’amanida cal a l’hivern, quan la majoria dels ingredients que acostumem a utilitzar per fer les nostres fantàstiques amanides són de temporada (calorosa, clar) i com a molt menjarem una amanida de producte refrigerat des de fa mesos en una càmera de mercabarna… tomàquet, cogombre, enciams de fulla tendre..

Proposo amanides amb productes de temporada freda, bàsicament tubercles i arrels, i amb enciams d’hivern, que per al meu gust són més saborosos que els d’estiu: escarola ben amarga, enciams arrissats, o fins i tot col de paperina (la del Pirineu) tallada ben fina, i que al contrari que la col bullida no provoca ni gasos ni flatulències.

Aquí van uns exemples:

Amanida rallada d’hivern: 

– 1 branca d’api

-1/2 nap Daikon (d’origen xinès,poc de proximitat, ho sé…però a veure qui és capaç de menjar-se un nap local cru)

-Algues kombu i dulse a trossets

-chucrut (col fermentada, que trobem ja envasada)

– 2 branques de julivert

-sèsam i pipes de gira-sol, 1/2 llimona i oli d’oliva

Pelem i tallem a trossets fins l’api, el julivert, i pelem rallem el daikon. Després de remullar la kombu i la dulse uns 15 minuts, les afegim a la resta de l’amanida, juntament amb la chucrut. Afegim el suc de la llimona i l’oli d’oliva

Amanida d’hivern a l’estil marroquí

– Pastanagues

– Remolatxa crua

– 1 taronja de taula

– Panses de corint

-Aigua de taronger (de venda a les carnisseries Halal)

– Canyella, oli i sal

Pelem i rallem la pastanaga i la remolatxa. Afegim la taronja tallada a l’amanida, juntament amb les panses i li afegim la canyella en pols i l’aigua de taronger (1/2 tasseta de cafè aprox.). Amanim al nostre gust.

Senzilles i amb productes de temporada..

Que aprofiti!!

Anuncis

2 thoughts on “Amanides a l’hivern???

  1. susana ha dit:

    Aquesta amanida marroquí fa venir ganes!!

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s