kuzu i virus intestinals

El kuzu és l’arrel triturada de la “Pueraria Thumbergiana”, i és utilitzada per la medicina tradicional xinesa des de fa més de 2000 anys, associant-se a l’element metall que treballa les funcions dels pulmons i dels budells.

El kuzu, bàsicament reforça els budells, harmonitzant  l’estómac i els budells, i espessa els líquids corporals. Al tonificar els budells, aconseguim regular tots els desequilibris que s’hi poden produir quan patim un virus intestinal (la clàssica gastritis), com la diarrea o l’estrenyiment, o ambdues a la vegada (típic símptoma de qui pateix de colon irritable).

Contràriament a la majora de midons que combaten les diarrees, el kuzu no és àcid, sinó alcalí, i d’aquesta manera combat l’acidesa d’estómac i la cremor digestiva.

Així doncs, en cas de patir un virus gàstric, i especialment si cursa amb febre, el kuzu pot ajudar a recuperar-nos abans, ja que  alhora que refresca l’organisme enfebrat , enforteix tot el sistema digestiu, i l’ajuda a combatre millor la infecció.

Es prepara diluint un parell de cullerades de pols de kuzu en un got d’aigua freda i bullint-lo 5 minuts fins que adquireix una consistència gelatinosa de color gairebé transparent. Pot barrejar-se amb unes gotes de tamari (no confondre amb la salsa de soja!!) per donar una mica de sabor i reforçar les seves virtuts  terapèutiques. Un altra opció és barrejar-lo amb mitja cullerada de pasta d’umeboshi i unes gotes de tamari, i

arrel de kuzu tractada

arrel de kuzu tractada

bullir-lo de 2 a 3 minuts, per obtenir el “Ume-sho kuzu”, un clàssic de la macrobiòtica per recuperar l’energia en cas de diarrees greus.

Podem prendre el preparat fins a 3 o 4 vegades al dia. Si ens resulta poc agradable de prendre, o per oferir-lo a nens petits, podem barrejar-lo amb un caldo vegetal o amb una arròs bullit, diluint-lo primer en aigua freda i afegint-lo als darrers minuts de cocció. Hem de tenir en compte que el kuzu, aleshores afegirà una consistència espessant al plat.

El kuzu no presenta cap mena d’efecte secundari, així que poden prendre’l tant infants com adults. Només cal que  en cas de prendre alguna mena de medicina amb efectes anticoagulants com el “sintron” o similars, així com les persones que prenen gingko biloba pels seus efectes vasodilatadors, redueixin les dosis i les preses de kuzu.

És important no confondre el kuzu amb d’altres preparats (més econòmics i de menor qualitat) com el “arruruz”, un succedani de menor qualitat

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s