petit gran remei per millorar els molestos refredats..de nens i adults

Amb aquesta espectacular baixada de temperatura que estem patint els darrers dies, i l’arribada del virus de la grip, els refredats comencen a aparèixer, a multiplicar-se i a ser un membre més de la família…

És important que a la primera senyal d’estar agafant fred, malestar o començar a moquejar, ens posem les piles i comencem a pujar defenses, enlloc de recórrer al “frenadol” i d’altres tapa-processos vírics que només retarden allò que és inevitable: el nostre cos ha de passar per aquell procés, i el més lògic és passar-hi de la millor manera (“a suar-la” que diuen les àvies)

Un eficaç remei per pujar defenses i alhora millorar els símptomes dels refredats és donar-nos un massatge als peus (i si no unes fregues seran suficients) abans d’anar a dormir amb un oli balsàmic, ja que el torrent sanguini farà que les propietats balsàmiques i antisèptiques dels olis essencials vagin directament als nostres pulmons, amb tots els beneficis que això representa.

Està especialment indicat, tant enadults com en nens petits a partir dels 2 anys (abans no és recomanable l’ús dels olis essencials, exceptuant el de mandarina i el d’orenga). Les fregues també les podem fer a altres zones: pit, coll i esquena…tot i que la més eficaç és la zona dels peus..per no parlar de l’agradable plaer que suposa que et toquin els peus

Una mescla ideal per fer un oli a casa seria:

30 ml d’oli d’ametlles (és la quantitat dels clàssics conta-gotes de les flors de Bach, de venda a les farmàcies)

5 gotes d’oli essencial d’eucaliptus (balsàmic)

5 gotes d’oli essencial d’orenga (antisèptic i antivíric)

5 gotes d’oli essencial de llimona (vitamínic i bactericida)

3 gotes d’oli essencial de farigola (desinfectant)

Podem aprofitar els olis essencials per fer bafs o per utilitzar en un difusor d’oli per desinfectar els ambients de casa, ja que així amortitzem el seu preu (tot i que la seva durada és llarga). Si preferim no fer-los nosaltres, per mandra o falta de temps, també els podeu comprar preparats (veieu l’apartat de serveis del blog) o en botigues especialitzades

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s