El bròquil sprouting

L’hivern passat, el Xavi, el pagès a qui comprem les verdures a casa, ens va sorprendre amb una varietat de bròquil que s’afegia a les que ja ens entusiasmen. Si, a casa som fanàtiques del bròquil!!. La meva filla es defineix com la nena menja-bròquil..ja sigui  bròquil morat, bròquil verd, el de tipus italià o broculi…). Aquest nou descobriment, conegut com a “bròquil sprouting”, o bròquil esparregat púrpura, es conrea ara a Catalunya,però s’ha exportat des d’Anglaterra.

El que més ens ha agradat és la tendresa que té respecte a la resta de bròquils, de fet, tant les fulles com les tiges són comestibles, no només els caps.La tija, que és mitjanament gruixudeta, recorda un espàrrec, no només d’aspecte sinó de sabor. El cuino molt poc, de fet amb 3 o 4 minuts de vapor ja en té suficient. Una manera de saber que està “al dente” és que mantingui el seu color morat (si es cou massa es torna verd).Tot i que amb el tema de les coccions el que prioritzem és el nostre gust, hauriem de tenir en conte que les coccions massa llargues destrueixen les vitamines i els minerals de les verdures (especialment importants en el cas dels bròquils en general), així que és interessant consumir les verdures poc fetes, i cuites al vapor, on la pèrdua vitamínica és menor que bullides.

DSC_1850

Res més, només animar-vos a que pregunteu per aquest tipus de bròquil. Sobretot a les cooperatives de consum o als agricultors que fan productes ecològics, perquè acostumen a ser més oberts a introduir i recuperar varietats diferents a les convencionals.

I de debò, amb molt poca cocció, unes gotes d’oli i un pel de sal…no necessita res més

 

 

Anuncis

One thought on “El bròquil sprouting

  1. xavi ha dit:

    realment és un magnífic bròquil, per les seves propietats nutricionals i per la seva finura culinària, jo li dic el rei del bròquil, i mirat desde una prespretiva del pagès, un del bròquils més agraïts a l’hora de collir.

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s