Fer gomasi a casa

El gomasi és una barreja de grans de sèsam i sal marina que conté una important quantitat d’àcids grassos Omega 6, Vitamines E i K i calci.

El trobem ja preparat o el podem fer nosaltres a casa, ja que és una de les preparacions més senzilles que podem fer.

Què necessitem:

-20 cullerades de sèsam

-1 cullerada de sal marina sense refinar

– morter. (tradicionalment es fa servir el “suribachi”, un morter japonès estriat especial per moldre llavors, però amb un de tota la vida també ens apanyem, encara que triguem una mica més d’estona)

Preparació

Netegem les llavors de sèsam i les deixem assecar primer a un colador i després a un drap de tela o de paper

Torrem les llavors sense deixar de remenar amb una cullera de fusta per evitar que es cremin. sabrem que estan llestes quan agafin un color dauradet. Les retirem i torrem la sal una miqueta.

Moldrem al morter la sal i les llavors fent espirals mentre remenem

Quan s’hagin refredat les guardem en un pot de vidre i tenim uns deu quinze dies per consumir-les

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s