Anem a comprar peix?

A l’hora de comprar i escollir el peix que volem cuinar, cal tenir en compte uns quants consells:

  • El peix blau aporta molts àcids grassos del tipus omega 3, molt saludables. També es mes econòmic però més “desagraït” alhora de cuinar-lo (fa més pudor i acostuma a tenir més espines). Seitons, verats, sardines, tonyina, salmó. Posa

  • El peix blanc aporta més quantitat de proteïna de bona qualitat però menys àcids grassos. És més car, i té un sabor més refinat. Rap, orades, lluç, llenguados, maires, bruixes,rogers, mero

  • En general , estaria be combinar tots dos, donant una major importància al peix blau (per exemple, si en menges 3 cops a la setmana, 2 de peix blau i un de blanc

En general hem de saber:

· Cal evitar peixos de piscifactories i origen desconeguts (l’orada, la truita,el llobarro..acostumen a ser de piscifactoria perquè si són salvatges tenen un preu prohibitiu)

·Evitar els peixos de riu tipus perca o fletan/ halibut. Mediambientalment i moralment són insostenibles . Es pot consultar el següent dossier en aquesta adreça: http://www.noetmengiselmon.org/IMG/pdf/percacastella.pdf

· Prendre el salmó, la tonyina, l’emperador amb molta moderació, ja que al ser peixos oceànics tenen una gran quantitat de mercuri (1 cop cada 15 dies com a màxim) i tenir en compte que espècies com la tonyina vermella estan en perill d’extinció. En el cas d’embaràs, cal evitar menjar salmó, tonyina i tonyina en llauna

· Buscar sempre peixos de platja o de costa i si pots escollir, sempre els de mida més petita, ja que son els que estan menys contaminats.

· per a més informació es pot consultar la llista verda i vermella dels oceans de Greenpeace, on cada espècie de peix i peixateria de grans superfícies és analitzada http://www.greenpeace.org/espana/Global/espana/report/oceanos/lista-roja-de-especies-pesque.pdf

· Les espècies més recomanades són: sardines, verats (caballa), seitons, llucet de bou, maira, bruixa,rap, llenguado…

El millor que pots fer és trobar una peixateria petita, de barri i de confiança i fer-te molt amiga de la peixatera, ella és la que et podrà assessorar millor. Es important (i per llei obligatori) que cada peix tingui escrit el seu origen (riu, piscifactoria, costa,,,)

Actualment, a la majoria de peixateries et netegen el peix per no haver de fer-ho tu a casa.

· Per evitar pudors com la del peix blau, aquest es pot cuinar al forn, ja que és més sa i embruta menys que fregit o a la planxa.

Adreces d’internet útils per a informar-se:

http://www.noetmengiselmon.org

http://www.elpeixalplat.com

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s